De Zinge! – Juniors

Zinge! – Juniors
Vrijdag 18.00 – 18.50 uur
Leeftijd 10+

Deze zanggroep laat zich best omschrijven als een opleidings-zanggroep.
In deze groep wordt toegewerkt naar 3-stemmig zingen en worden zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers gezongen uit de (kids)top 40.
Net als bij de Zinge! – Kids is er, naast samen zingen, veel aandacht voor zangtechniek, ademhaling, beleving en presentatie. Echter in deze groep wordt ook van de kinderen verwacht dat zij thuis gaan oefenen en ligt de nadruk al meer op het samen zingen met de andere partijen.
Ook deze groep krijgt met regelmaat de kans om op te treden voor publiek en solo te zingen waar ze willen en durven.
Doordat de Zinge! – Juniors groep wat minder groot is, is er veel ruimte voor individuele aandacht. De zangcoach gaat, samen met de kids, op zoek naar welke stem (laag, midden of hoog) het beste bij ze past. Ze leren naar elkaar luisteren en, met een groepje, hun eigen partij door te zingen, terwijl andere groepjes een andere partij zingen.
Op deze manier worden de kinderen goed voorbereid op een overstap naar de Zinge! – Youngsters. De zangcoach observeert goed en houdt ontwikkeling bij om ervoor te zorgen dat alle Zinge! – Juniors straks toe zijn aan de doorstoom naar de Zinge! – Youngsters.

Deze groep is, bij optredens, verdeeld in de 1e en 2e jaars Juniors.
De 1e jaars Zinge!-Juniors (de Juniors1) treden samen met de Zinge!-Kids op.
De 2e jaars Zinge!-Juniors (de Juniors2) treden op samen met de Zinge!-Youngsters.

Klik hier voor de kledingset voor optredens van deze groep