De Zinge! – Teens

De Zinge! – Teens
vrijdag 20.15 – 21.45 uur
Leeftijd 15+

De Zinge!-Teens is de oudste vocal group van Zinge!
Inzet en ‘de wil’ om te leren is belangrijk bij deze groep. Je start bij de Zinge!-Teens dan ook als  ‘aspirant’ lid.  Hij/zij krijgt de opdracht een partij van een opgegeven nummer in twee weken in te studeren. Daarnaast wordt verwacht dat hij/zij in deze twee weken de teksten van het repertoire op dat moment kent (ongeveer 6 nummers). Pas daarna wordt een jongere wel of niet toegelaten tot deze groep.
In deze groep wordt top 40 muziek gezongen afgewisseld met populaire tv- of filmmuziek. Alle nummer zijn 3 tot 7 stemmig en van de groepsleden wordt verwacht dat zij thuis de opgegeven partijen instuderen. Omdat het niveau hoog ligt wordt een hoge mate van discipline verwacht, maar ook hier is plezier in het samen muziek maken belangrijk.
Met veel aandacht voor zangtechniek, samenzang, ademhaling, tekstbeleving en performance wordt toegewerkt naar optredens en wedstrijden. Voor eventuele solo-partijen wordt auditie gedaan of iemand door de zangcoach gevraagd. Ook deze groep wordt regelmatig geboekt voor optredens.

Klik hier voor de kledingset voor optredens voor deze groep