Voor de Zinge!-Teens werd het een verwarrende vrijdagavond. Daar waar ze dachten op uitnodiging van burgemeester Heijkoop op te komen treden voor de gemeenteraad tijdens het begrotingsdiner werden ze uiteindelijk zelf in het zonnetje gezet. De Zinge!-Teens werden door burgemeester Jan Heijkoop gehuldigd omdat ze een kleine week eerder het prestigieuze BALK TOPfestival in de topklasse van de categorie Jeugd op hun naam hadden weten te schrijven.

Op het tweejaarlijkse festival stonden dit jaar meer dan 65 zanggroepen uit Nederland en België, verdeeld over acht categorieën. Van alle categorieën was de top- en de eerste klasse aanwezig. Zinge! had zich, voor de tweede keer in successie, met de beide oudste groepen gekwalificeerd voor de Topklasse Jeugd.

 

2 jaar geleden behaalden de Zinge!-Teens op ditzelfde festival een eervolle vermelding, maar viel net buiten de prijzen. Om je, als groep, te kwalificeren voor dit grote, landelijke, festival, moet beeldmateriaal worden ingestuurd. Nadat de groep had gehoord dat zij wederom gekwalificeerd waren hebben zij afgelopen maanden keihard gewerkt om tot een prachtig optreden te komen. Iedere groep heeft 20 minuten de tijd om de jury te verpletteren en te laten zien wat ze in huis hebben. De groep had een divers blok van afwisselend prachtige balads en recente up-tempo nummers ingestudeerd waarin zij hun techniek en presentatie lieten zien. De jury was zeer onder de indruk en zelfs ontroerd. ‘Met kop en schouders’ boven de rest uit wonnen zij dan ook deze keer dit festival. Als winnende groep mochten zij ‘savonds voor een volle zaal met 1700 deelnemers en toeschouwers in de grote zaal van de Doelen optreden.

 

De 16 dames en twee heren waren deze avond naar T-beaune’s huiskamer gekomen op verzoek van de burgemeester. Zover zij wisten wilde hij de gemeenteraad, en andere aanwezigen, verrassen met een optreden van deze succesvolle zanggroep. Wat bij de zangers en zangeressen, en zelfs bij hun muzikaal leider Dennis van der Vegt, niet bekend was, was dat naast de aanwezigen zij het vooral zelf waren die in dit voor opgezette complot verrast zouden worden.

 

Waar zij tussen twee verschillende gangen door ook hier de aanwezigen vermaakten met een spetterend optreden was het na afloop burgemeester Heijkoop die hen bloemen overhandigde en het woord tot de, nog jonge groep, richtte.

In zijn toespraak gaf hij aan onder de indruk te zijn van de groep en het feit dat zij grote delen van de stempartijen, choreo’s, en repertoire keuze samen met zangcoach Dennis van der Vegt samen maken. Hij benadrukte hoe trots hij zelf, maar uiteindelijk heel de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, is op deze geweldige groep jonge mensen die zich de komende twee jaar niet alleen het beste Jeugdpopkoor van de regio, maar nu ook van heel Nederland mag noemen.